Last Updated: Sunday, 05 August 2018 21:55

Mikä?

Myrskyvaroitus.com näki päivänvalon kesällä 2008 ja yhdisti Myrskyareena, Myrskyboksi -verkkosivut sekä Taivasasioita-blogin internetin laajimmaksi suomenkieliseksi myrskytietopalveluksi. Samassa yhteydessä kokonaisuutta täydentämään tuli neljä kertaa päivässä päivittyvä numeerisia malliennusteita Suomen alueelle tarjoava www-sivu sekä laaja myrskytietopalvelu, jossa on Myrskyareenalta ja Myrskyboksista tuttuja artikkeleita sekä kotimaisia rajuilmoja käsitteleviä julkaisuja. Sivuston sydämenä toimii Myrskyareenalta tuttu myrskyennuste, joka päivittyy tästä eteenpäin kolmen meteorologin voimin. Meteorologista silmän ruokaa löytyy sivuston galleriasta, jonne on valikoitu sivuston ylläpitäjien parhaat otokset. 

Ketkä?

A-J Punkka 

Ilmatieteen laitoksen Sää- ja turvallisuuskeskuksen meteorologi, joka laatii työssään kaikelle kansalle tuttuja säävaroituksia sekä tutkii kesäisiä rajuilmoja. Tehnyt kaikki akateemiset opinnäytteensä väitöskirjaan saakka laajoista ukkospilvijärjestelmistä. Ylläpiti Myrskyareena-sivustoa lähes 10 vuotta ja aloitti kesä- ja talvimyräköihin keskittyneiden ennusteiden laadinnan Suomessa viime vuosikymmenen alkupuolella. Ykkösharrastuksina ovat pysyneet vuodesta toiseen ilmakehäkuvaus sekä myrskybongaus. Ahkeroi myrskyvaroitus.comissa laatimalla ennusteita ja päivittämällä uutisia sekä myrskytietokeskusta.

Paavo Korpela

Ukkosista perinpohjin kiinnostunut mäntsäläläinen. Toimiitällä hetkellä Ilmatieteen laitoksen Sää- ja turvallisuuskeskuksessa meteorologina.

 

Eerik Saarikalle

Amatööritason myrskyharrastelija jo vuosien takaa. Työskentelee Ilmatieteen laitoksella meteorologina. Saitin atk-säätöhahmo.  

 

Jari Tuovinen

Ilmatieteen laitoksen Sää- ja turvallisuuskeskuksen meteorologi, jolla erityisinä kiinnostuksen kohteina trooppiset hirmumyrskyt ja suuret rakeet. Hurrikaaneja on tullut seurattua jo vuodesta 1992 (Andrew iski Etelä-Floridaan) ja on omakohtainen myrskykokemuskin olemassa (trooppinen myrsky Mitch Floridassa 1998). Viime vuosina tullut tutkittua myös raesateiden ja toisaalta suurien rakeiden (2 cm tai suurempien) esiintymistä Suomessa.

 

Pauli Jokinen

Ilmatieteen laitoksella vaikuttava meteorologi/tutkija, jota kiinnostaa kaikki sään ääri-ilmiöt. Pienestä pitäen ukkoset ovat olleet kesäsäiden kohokohtia eikä niiden seuraaminen ole vuosien varrella ainakaan hyytynyt. Teamin uusin jäsen vuodesta 2010.

 

Yhteystiedot ja palaute

Sivuston sisältöä, ennusteita ja niiden laatua tai mitä tahansa ilmakehän rujompaa puolta koskevat kysymykset ja kommentit ovat tervetulleita. Pikapalautetta voi jättää blogia tai ennusteita kommentoimalla tai sähköpostilla osoitteeseen eerik ät myrskyvaroitus piste com.

Myrskyvaroitus.com toivottaa viihtyisiä hetkiä kotimaisen äärevän sään parissa!